A descoperit frumusețea mandalelor și apoi și-a descoperit propria creativitate. De circa un an de zile desenează mandale pe diverse obiecte din lemn, ceramică sau sticlă, jucându-se frumos cu punctele și culorile. ”Înflorește în bucurii și creionează-ți viața în culorile fericirii!” este mesajul pe care dorește să îl transmită Daniela Orha prin creațiile sale.

”Sufletul îmi dansează de bucurie”

Daniela Orha a descoperit arta și frumusețea ei prin mandale: ”Primul contact cu aceste opere de artă a fost ca o trezire spirituală. Am fost învăluită ca de o vrajă și am intrat într-o stare de pace și fericire. De câțiva ani am pornit pe drumul regăsirii. Simțeam că am o menire, un scop pe acest pământ. Am cerut ajutor divin, să fiu călăuzită spre calea care mă va duce la împlinire, spre o viață armonioasă și echilibrată. Și Dumnezeu cel blând și iubitor mi-a dat răspunsul. Eu, cea care am fost mereu un antitalent având două mâini stângi, am fost îmbrățișată de îndemânare și creativitate. De un an de zile creez mandale și sunt hrana sufletului meu. Efectiv, sufletul îmi dansează de bucurie. Îmi place să mă joc cu punctele și cu culorile și să creez această artă sacră care reprezintă comuniunea cu cosmosul. Acum trăiesc prin aceste creații și împart un strop de fericire oamenilor care cred în mandale ca formă de terapie prin artă”.

”Înflorește în bucurii și creionează-ți viața în culorile fericirii!”

Primul obiect creat a fost – la momentul respectiv – o dezamăgire. Azi reprezintă o amintire care îi provoacă zâmbete: ”Îmi aduc aminte primul obiect creat, care a fost prima încercare și o mâzgâleală de copii. Vai, încă râd când mă uit la această cutie de lemn. Am fost dezamgită, am zis că nu voi reuși niciodată să pictez și eu așa cum vedeam la alte fete din breaslă. Și tot în aceeași zi de octombrie de anul trecut am depășit dezamăgirea pentru că simțeam chemarea și am creat un glob și o cană. Au ieșit frumos, ceva floricele pictate prin puncte, dar care nu prea seamănă cu ceea ce creez acum. Dar cana e cea din care beau cafeaua zi de zi, cu bucuria gândului la începutul meu. Acum pictez și creez mandale cu sufletul și aduc bucurie oamenilor prin creațiile mele, iar mesajul transmis este:
<<Înflorește în bucurii și creionează-ți viața în culorile fericirii!>>”

Iar bucuria cu care Daniela se apleacă asupra creațiilor ei se simte, complimentele nelăsându-se așteptate: ”Mă bucur de toate aprecierele pe care le primesc. Fiecare om are un anumit mod de a se exprima, unii găsesc cuvinte magice, alții îmi zic simplu că sunt încântați de obiectul primit. Cred că cel mai frumos compliment e cel ce se simte. Și acela este bucuria și emoția pe care o simte persoana atunci când primește și vede obiectul creat de mine, care – de cele mai multe ori – este personalizat în funcție de culorile preferate și mesajul ales pentru a fi scris pe verso”.

Pentru prima oară la un târg

Daniela nu doar că participă pentru prima dată la Târgul Darurilor de Crăciun, dar este prima oară când participă la un târg. Punct. ”Am hotărât să îmi iau inima în dinți și să expun creațiile mele la acest târg pentru că eu cred că obiectele pe care le creez sunt ideale pentru cadouri unice, inspirante, cadouri de suflet pentru Crăciun. Oamenii pot să îi surprindă pe cei dragi cu un cadou creat cu drag și bucurie și să le aducă un strop de fericire”, spune Daniela.

Oferta pregătită este bogată: ”Îi voi aștepta pe vizitatori cu semne de carte, căni și ceșcuțe, platouri și farfurii din lemn (ce pot fi folosite ca piese de design interior), suporturi pentru lumânări, globuri din sticlă și ornamente din lemn pentru Crăciun. Dacă timpul va ține cu mine, voi încerca să aduc și agende”. Produsele sunt făcute din lemn, ceramică sau sticlă și sunt destinate, după cum mărturisește creatoarea, ”oricărui om care iubește frumosul, arta și unicitatea. Și mai mult, sunt obiecte destinate celor care cred în puterea mandalelor folosite în meditație, concentrare și relaxare, dar pot fi și piese care aduc pur și simplu un plus de frumusețe încăperii”.

Semnele de carte sunt cele mai populare obiecte create de Daniela: ”Asta mă bucură: înseamnă că oamenii citesc…”. Nu poate face topuri de preferințe între creațiile ei: ”Sunt mândră de toate pentru că în toate am transpus bucuria, creativitatea și energia mea. Toate îmi sunt dragi, sunt ca și copiii mei. Poate fi o mamă mai mândră de un copil decât de celălalt?!”

”Crăciunul înseamnă acasă, familie, colinde și miros de brad”

În zări se aud deja colindele, așa că nu am ocolit subiectul sărbătorii care vine: ”Crăciunul pentru mine înseamnă fericirea de a fi împreună și de a ne bucura de aceste clipe pline de magie. Crăciunul înseamnă acasă, familie, colinde și miros de brad. Crăciunul e bunătate și bucuria de a dărui. Iar de aproape trei ani, Crăciunul e mai plin de farmec, pentru că retrăiesc magia acestei sărbători prin ochii copilului meu și redevin iar și eu copil”. Și cum luna decembrie este luna cadourilor, am invitat-o pe Daniela să aleagă un obiect pe care l-a creat și pe care l-ar dărui cu drag: ”Greu să aleg, pentru că toate obiectele create îmi sunt dragi. Dar dacă totuși ar trebui să aleg doar un singur obiect, aș alege un semn de carte, care te poartă filă cu filă prin poveste și îți colorează visele. Aș alege de fapt două semne de carte, pe care le-aș dărui celor două prietene care au crezut în mine și în povestea pentru copii pe care am scris-o și pe care urmează să o public luna aceasta. Prietene care m-au susținut și mi-au dat aripi să zbor. Prietene care citesc mult și iubesc lectura. Claudia Groza, care este o scriitoare de cărți pentru copii de aproape 12 ani și care a publicat până acum 10 cărți. Scrie cu litere de aur și toate poveștile ei sunt pline de magie. Și Ligiei Palfi, un om tânăr și foarte frumos, care este preocupată de dezvoltarea personală și care aduce valoare unei comunități cu peste 2000 de membri”.

Dar Daniela admite că ar dărui oricui creațiile ei pentru că îi place să ofere: ”Multe din creațiile mele au fost dăruite. Aș oferi oricare dintre obiectele mele oricărui om, dacă știu că îi va aduce bucurie”.

O puteți întâlni pe Daniela la Târgul Darurilor de Crăciun care se va deschide în 18 decembrie la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” din Baia Mare sau pe contul de Facebook / Daniela Orha.

Ramona-Ioana Pop

Sursă foto: Daniela Orha

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.