Brandul REBECA RAFAEL este escala de azi în călătoria noastră virtuală prin Târgul Darurilor de Crăciun. Târg pe care Asociația NOD îl va deschide în 10 decembrie la Galeria Várvédő din Baia Mare.

Materialele pentru bijuterii – unele găsite la întâmplare, altele căutate dinadins

Pentru iubitoarele de bijuterii mai altfel, standul REBECA RAFAEL este un mic colț de paradis. Format din cercei, coliere, inele, broșe (și nu numai). ”Bijuteriile sunt realizate din materiale diverse. Pe unele le găsim din întâmplare. Pe altele le căutăm dinadins atunci când avem o viziune asupra unui obiect și simțim că ar putea rezona cu o anumită textură pe care nu o avem. Folosim lemnul ca actor principal. Celelalte materiale având roluri secundare. Toate la un loc dau în final piesa perfectă!”, spun Rebeca și Gabi, oamenii din spatele brandului REBECA RAFAEL.

”Tot ce știm am învațat prin încercări repetate”

Chestionați când au început munca propriu-zisă pentru colecția pe care o vor prezenta la ediția 10 a Târgului Darurilor de Crăciun, cei doi spun că lucrul la o colecție nu începe într-un anumit moment identificabil: ”Începe de fiecare dată când avem o idee care se dovedește a fi suficient de solidă pentru a clădi în jurul ei”.

Bijuteriile create de Rebeca și Gabi sunt cu atât mai fascinante cu cât niciunul nu are (deocamdată) studii efective în domeniul designului de bijuterie. ”Tot ce știm am învațat prin încercări repetate. Ceea ce, pe de o parte, este un lucru minunat. Deoarece așa am putut descoperi tehnici unice și creative. Pe de altă parte, însă, cred că formarea profesională ar putea îmbunătăți utilizarea timpului”, mărturisesc cei doi.

Colecția ”Agregare” este despre lemn, alamă, cupru și lână

Colecția pe care o propun de această dată se numește “Agregare”: ”Încearcă să scoată la lumină contrastul dintre lemn, un material brut, neregulat și incontrolabil, care nu se oprește niciodată din transformare. În relație cu alama, cuprul sau lâna, care sunt flexibile, uniforme și care permit modelarea lor ca un proces firesc și natural”.

Îi întreb care piesă a colecției este preferata lor. Aleg neașteptat de repede: ”Preferatul nostru este colierul cu diferite forme dreptunghiulare din esențe de lemn diverse. Acoperite parțial cu alamă și înșirate pe un fir gros de lână. Nu mai ținem minte cum sau cât timp am acordat acestei piese. Lucrăm în general cu mai multe bijuterii concomitent. Așa găsim finalitatea unor piese dintr-o asociere cu altele”.

”Această colecție se adresează tuturor celor cărora creațiile noastre le rămân în memorie sub o formă sau alta”, spun Rebeca și Gabi. Și oftez instantaneu când îi aud. Pentru că știu exact ce va urma… Bijuteriile lor mereu au acest efect: îți surâd șăgalnic de pe stand, se doresc admirate, apoi se cer purtate și, uite așa, fără să știi, fără să simți, se fac de neuitat. De neînlocuit.

Ramona-Ioana POP
Sursă foto: REBECA RAFAEL

CITEȘTE ȘI:
Târgul Darurilor de Crăciun – plin de surprize, daruri de poveste și multă magie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.