În Groși a fost ieri danț la șură. A umplut centrul comunei de muzică și voie bună. Un eveniment ”reînviat cu peste 20 de ani în urmă de către familia Dobrican”, după cum subliniază reprezentanții Primăriei Groși.

O oportunitate de a promova tradițiile și obiceiurile locului. ”Este un angajament față de istoria noastră și o modalitate de a ne conecta la rădăcinile noastre culturale”, menționează sursa citată. ”Danțul la șură” s-a dovedit astfel a fi și un motiv de speranță că aceste tradiții și obiceiuri vor fi duse mai departe, dat fiind că printre participanți au fost mulți copii și tineri.

În mod egal, evenimentul a reprezentat și o inedită paradă a costumelor populare. ”Portul popular nu este doar un element vestimentar, ci un simbol al identității noastre colective și o dovadă a respectului și prețuirii noastre față de tradiția și înaintașii noștri”, subliniază reprezentanții Primăriei Groși.

La ediția din acest an, la ”Danțul la șură” din Groși au participat și invitați din județele Timiș, Bihor, Satu Mare și Suceava.

Eveniment organizat de Primăria Comunei Groși, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș. În parteneriat cu Asociația ”Dănțăușii din Groși”.

Sursă informații și foto: Primăria Groși (credit foto – Ovidiu Dragomir)

CITEȘTE ȘI:
”Coconii Deseștiului” au câștigat trofeul primului festival la care au participat | video, foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.