Romanian Weekend at the Wharf”, cel mai mare festival românesc din America de Nord, ajunge în acest an la a treia ediție. Va avea loc în perioada 12-14 iulie. Vor fi trei zile de muzică și dans, demonstrații de meșteșuguri și gastronomie tradiționale, expoziții, ateliere. Va fi organizat inclusiv un… danț la șură!

Evenimentul va face din nou să răsune the Wharf, populara esplanadă din Washington, de lângă Potomac, ”oferind o experiență incitantă pentru toate simțurile și contextul perfect pentru descoperiri culturale și pentru consolidarea prieteniei româno-americane”, potrivit unei postări a Ambasadei României în Statele Unite ale Americii.

Festivalul are puternic… accent maramureșean și în acest an. Oferit de Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”, Dănțăușii din Groși, meșterii populari Vasile Chira, Ioan Bârsan și Mărioara Dobrican.

Ambasada României în Statele Unite ale Americii și Institutul Cultural Român în New York au inițiat festivalul românesc din Washington. În 9 și 10 iulie 2022, pentru a celebra 25 de ani de la lansarea parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii. Entuziasmul cu care festivalul a fost primit a făcut ca, din 2023, evenimentul să fie extins la trei zile. La fiecare din cele trei ediții Maramureșul a fost în centrul festivalului.

”Romanian Weekend at the Wharf” este organizat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii și Institutul Cultural Român în New York. Cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș.

Programul complet, aici.

Sursă informații și foto: Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy to US

CITEȘTE ȘI:
Washington cu iz de Maramureș | video, foto

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.