Avem prognoza meteo pentru o parte din luna iulie emisă de Administrația Națională de Meteorologie. Sunt patru săptămâni acoperite de prognoza meteo, iar prima dintre ele este săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024, săptămână în care valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice.

În această săptămână regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai
ales în zonele montane. Urmează Săptămâna 24.06.2024 – 01.07.2024, când temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale în toate regiunile.

Și ajungem la prima săptămână a lunii iulie (Săptămâna 01.07.2024 – 08.07.2024), când
temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru acest
interval, la nivelul întregii țări.

În fine, în săptămâna 08.07.2024 – 15.07.2024, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mai mare parte a teritoriului.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.