O nouă săptămână, noi evenimente culturale și nu numai găzduite de Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare. eziarultau.ro vă face cunoscută agenda evenimentelor culturale din săptămâna 8 – 15 iulie.

Chiar din prima zi a săptămânii, luni, 8 iulie, cu începere de la ora 17.00, Salonul Artelor găzduiește expoziția de pictură personală a artistului Ștefan Balogh. Expoziția va putea fi vizitată la Salonul Artelor în perioada 8-21 iulie. Prezintă conf. univ. dr. Kovács Bertalan.

Marți, 9 iulie
ora 10.00, Sala de conferințe

Muzeul Județean de Științe Astronomice – Planetariul Baia Mare în colaborare cu Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare organizează simpozionul „Baia Mare – Planetarium 55 ani: 1969-2024” cu ocazia împlinirii a 55 de ani de excelență în popularizarea astronomiei și promovarea științei.
Invitat special: dr. ing. cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu, membru de onoare al Academiei Române.

Miercuri, 10 iulie
ora 13.00, Sala de conferințe

Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare organizează lansarea cărții „Plantele magice sau magia plantelor” de Dana și Ștefan Câmpan, volum apărut la Editura Oscarprint, București, 2024.

Joi, 11 iulie
ora 13.00, Sala de conferințe, Moment aniversar – Pamfil Bilțiu – 85
Cu ocazia aniversării împlinirii vârstei de 85 de ani și 60 de ani de cercetare pe teren a culturii și artei populare, va avea loc lansarea cărții „O istorie a obiceiurilor tradiționale și a teatrului popular din județul Maramureș în imagini”, autori: Maria și Pamfil Bilțiu, volum apărut la Editura Ethnologica, 2024.
Vor lua cuvântul lect. univ. dr. Natalia Lazăr, conf. univ. dr. Delia Suiogan, etnolog drd. Corina Isabella Csiszar.

Vineri, 12 iulie
ora 13.00, Sala de conferințe
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” organizează lansarea cărții „Memorii. Sancțiuni pentru merite deosebite”, autor Iosif HEČKO, cadru didactic, sportiv de performanță, cu o longevitate remarcabilă, care continuă și astăzi, la 88 de ani.
Moderator: prof. Ana Lucreția Maria Moldovan.
Volumul apărut la Editura Enesis, Baia Mare, 2024, este structurat în 12 capitole, deschide ferestre spre familia autorului, școlile prin care a trecut și unde a predat, de la grădiniță până la universitate, activitatea sportivului polivalent cu performanțe în atletism, orientare sportivă, biatlon, volei, fotbal, oină, patinaj, șah, badminton, tenis de masă, activitatea de antrenor și organizator de competiții.

Dragoș HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.