Asociaţia Ancestral vernisează azi expoziția ”Ziua artistului maramureșean”. Ziua evenimentului nu a fost aleasă întâmplător. ”Azi se împlinesc 124 de ani de la nașterea marelui pictor maramureșean Traian Bilțiu-Dăncuș, fiu al Ieudului voievodal, ocazie cu care am decis să organizăm această zi specială pentru toți artiștii și iubitorii de artă”, explică pentru eZiarultău Dana Izabela Bacs-Balea – președinte Asociația Ancestral.

”Culorile Maramureșului” este tema aleasă pentru această expoziție. ”Vor expune 56 de artiști de pe întreg teritoriul Maramureșului, precum și artiști cu origini maramureșene. Peste 100 de lucrări de pictură, sculptură, grafică, fotografie. Vor fi prezentate și lucrări ale artiștilor trecuți în neființă, inclusiv purtând semnătura lui Traian Bilțiu-Dăncuș”, detaliază președintele Asociației Ancestral.

Vernisajul expoziției are loc începând cu ora 14.30, la Centrul Cultural Pastoral ”Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației. Va putea fi vizitată de luni până vineri, între orele 8.00 și 16.00, până în 10 ianuarie.

Sursă foto: Asociația Ancestral

CITEȘTE ȘI:
”Culorile Maramureșului”, la Art Safari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.