În aceste zile de vacanță (să vă bucurați de ele cei care vă lăfăiți la soare!), eZiarultău vă propune o nouă rubrică. Una care nu se va încheia atunci când se vor termina concediile. Ce vrea să însemne ”Cufărul cu muzică”? Pur și simplu să ne amintim de muzicieni remarcabili, dar și să promovăm oameni care fac muzică bună în zilele noastre.  

În vremurile adolescentine îi ziceam, prescurtat, Led Zep. Îi ziceam așa noi ăia care scotociserăm și găsiserăm un criteriu că ascultăm muzichie adevărată, nu cântări de ”dă-i să sune”.

Despre Led Zeppelin poți face filme și scrie cărți. Când te uiți la Robert Plant și la Jimmy Page (fără a-i uita, desigur, pe  John Bonham și John Paul Jones) și vezi ce au cântat, parcă îți vine să spui că timpul, cumva, mai are răbdare cu noi.

Inventatorul numelui trupei britanice a fost Jimmy Page. Zeppelin era programat, însă în loc de Lead a preferat Led. Și Led a rămas.

Una dintre cele mai cunoscute piese ale Led Zeppelin e Stairway to Heaven. O piesă atât de frumoasă, încât e în stare să te scoale noaptea din somn. E lirică, e și aspră pe ici, pe colo. E muzică în esență pură.

Ascultați-o aici. Cu Robert Plant și Jimmy Page stând pe scaune și ascultându-și piesa. O interpretare absolut superbă.

Tiberiu Sabo

Sursă foto: captură video YouTube

CITEȘTE ȘI: Dungă lungă să ne-ajungă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.