Circa 40 de elevi de la Școala Gimnazială Recea și de la Școala Gimnazială ”Regina Elisabeta” Băiuț vor participa mâine la o lecție de schi la Cavnic susținută de cei de CS TuSport Baia Mare. Este doar punctul de început al evenimentului TuSport Snow Day prin care clubul băimărean marchează, ca în fiecare an, Ziua Mondială a Zăpezii.

Distracția va continua duminică tot pe pârtie în Cavnic, când grupele de copii de la TuSport vor avea parte de o lecție de schi prin diferite jocuri. Luni, în ultima zi de TuSport Snow Day, distracția se mută în Baia Mare pe patinoar. Ați ghicit, pentru o lecție de patinaj.

În fiecare an, în a treia duminică din ianuarie este marcată World Snow Day / Ziua Mondială a Zăpezii. O propunere lansată în 2012 de Federația Internațională de Schi. Încă de la prima edițe, TuSport Baia Mare a adus această sărbătoare și în Maramureș. Sărbătoare care, dedicată celor mici și celor mari deopotrivă, nu este altceva decât o invitație să te bucuri de zăpadă. În acest an, Ziua Mondială a Zăpezii va fi sărbătorită în 21 ianuarie. Va fi a 13-a ediție. Peste 120 de evenimente vor fi organizate în 42 de țări.

Programul TuSport din acest sezon mai cuprinde în 24 și 25 februarie Festivalul ”Primul viraj”, înscris în proiectul Snowkidz al Federației Internaționale de Schi. Festivalul propune un concurs și un carnaval pe schiuri, copii și părinți împreună. Iarna continuă la TuSport cu o tabără de pregătire în Austria. Va urma un weekend în familia TuSport, când aproximativ 80 persoane vor merge la Prislop.

Informații furnizate de Tudor Bogdan – președinte TuSport. Foto (c) TuSport

CITEȘTE ȘI:
Jocurile Olimpice de Tineret | Un sportiv de la CSȘ Baia Sprie face parte din delegația României pentru Gangwon

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.