În soare, zăpada strălucește cu o cochetărie dincolo de cuvinte. Iar într-o zi de februarie, la Borșa, zăpada părea presărată cu aur. Urcând agale cu telegondola, peisajul lăsat în urmă semăna cu vederile trimise prietenilor în vacanțe de iarnă de altădată. Atunci când ne mai aminteam să trimitem vederi… Privind în față, aveam senzația că mă îndrept spre o feerie scăldată într-o lumină aproape ireală.

La capăt de drum, liniștea. Și pădurea pudrată discret cu zăpadă. Cerul când senin fără cusur, când presărat cu nori aparent îmbufnați. Și un fain (atât de fain) sentiment că, dacă mă ridic pe vârfuri și întind mâinile în sus, pot prinde norii de tiv și să-i gâdil până îi fac să ningă zâmbete…

 

 

Cam așa a fost călătoria cu telegondola de la Borșa. Acum și câteva date de pe site-ul dedicat. Domeniul schiabil Borșa (6,45 km totali de pârtii de schi) este situat în complexul turistic, pe versantul nordic al Munților Rodnei. Pârtia olimpică este omologată de Federația Internațională de Schi și Snowboard (FIS) pentru slalom uriaș și slalom special.

Dispune de o instalație de transport pe cablu tip telegondolă cu o lungime de 2,6 km, compusă din 56 de gondole cu câte opt locuri fiecare. Diferența de altitudine între stația de plecare (847m) și cea de sosire (1.633m) este de 786. Există o stație intermediară (1.308m), turiștii putând astfel opta să schieze de la jumătatea distanței. Telegondola deservește două pârtii de câte 3 km, de dificultăți diferite (roșie și albastră).

Pârtia de schi este dotată cu instalație de zăpadă artificială cu 33 de tunuri de zăpadă, instalație nocturnă cu 57 de stâlpi și două mașini de bătut zăpada. Lacul de acumulare pentru producerea zăpezii artificiale are un volum de 22.100 mc.

Foto (c) eZiarultău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.