Fost arbitru FIFA, băimăreanul Cristian Balaj are parte de o nouă provocare. După ce și-a atârnat fluierul în cui, iar mai apoi a predat cheile președinției Asociației Județene de Fotbal Maramureș – asta fiindcă a vrut să meargă mai sus, considerând că poate face mai mult legat de sport -, a luat calea Bucureștiului, iar astfel a ajuns la șefia Agenției Naționale Anti-doping (ANAD).

Unii dintre oamenii care nu sunt căutători de cireșe de pe tort spun că Balaj a făcut treabă bună, bine chivernisită în mandatul său la ANAD. Om riguros, precum a fost în arbitraj, n-ar fi dat-o cotită. A încercat să îmbunătățească un sistem. Care va fi rezultatul acestui sistem vom vedea, e limpede că nu depinde doar de el, ci și de ceea ce va rămâne în urma lui, de oamenii care îi vor duce ideea mai departe.

Noua provocare a lui Cristian Balaj? Cea de președinte al lui CFR Cluj, campioana ultimelor patru sezoane din Liga I. ”Confirm înțelegerea cu CFR Cluj, aceasta urmează să fie parafată în perioada următoare. În urma discuțiilor cu acționarii, am rămas plăcut impresionat de proiectele serioase pe care mi le-au prezentat, în mod special de cel al înființării unei academii de juniori care va aduce un plus valoare nu doar pentru viitorul clubului, cât și pentru echipa națională. Discuțiile abordate au vizat atribuțiile funcției de președinte, iar singurul subiect legat de arbitraj a fost nevoia implementării sistemului VAR în România pentru a elimina greșelile majore”, a anunțat ieri Cristian Balaj pe contul oficial de socializare.

Mutarea, însă, nu se va produce imediat, după cum precizează fostul arbitru FIFA: ”Atenția mea se îndreaptă acum și către decizia WADA de a declara Agenția Națională Anti-Doping ca fiind neconformă până la adoptarea noii legi anti-doping. Am decis ca preluarea funcției de președinte al CFR Cluj să fie făcută imediat după ce proiectul de lege în derulare intră pe făgaș normal în Parlament și este asigurată procedura de urgență propusă în urma ședinței de Guvern”.

Baftă, băimărene Cristian Balaj!

Sursa foto: Facebook / Cristian Balaj

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.