A 13-a ediție a evenimentului ”Crăciun în Maramureș” are loc sâmbătă, 18 decembrie, la Muzeul Satului din Baia Mare.

Băsești, Fărcașa, Cavnic, Mireșu Mare, Groșii Țibleșului, Lăpuș, Bistra, Petrova și Vișeu de Sus sunt unitățile administrativ-teritoriale care au răspuns invitației de a oglindi tradițiile și obiceiurile zonelor pe care le reprezintă.

Vor veni să colinde Corul Bărbătesc din Finteușu Mare, Coconii Maramureșului, Mugurii Maramureșului și Mugureii Maramureșului din cadrul Ansamblului Folcloric Național Transilvania, elevi ai Școlii Populare de Artă „Liviu Borlan” Maramureș și ai Palatului Copiilor Baia Mare, grupul Doina Maramureșului, dar și cete de colindători din Baia Sprie, Bicaz, Budești, Dumbrăvița, Lăpuș, Petrova, Poienile de sub Munte, Rozavlea, Satulung, Săcălășeni, Strâmtura, Șieu și Vișeu de Sus.

Va fi organizat și un târg al meșterilor populari și producătorilor locali.

”După obiceiul locului, din vatra ospitalități nu pot să lipsească bucatele alese cu care maramureșenii își cinstesc oaspeții la moment de mare sărbătoare, dar nici darurile oferite cetelor de colindători. Mirosul cetinii de brad și al preparatelor tradiționale pregătite la fața locului, răsunetul colindelor și clinchetul clopotelor, dar și redarea fidelă a tradițiilor care au dus departe renumele Maramureșului vor contribui la atmosfera festivă, demnă de cea mai frumoasă sărbătoare din an”, se arată pe site-ul evenimentului.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 11.00. Accesul publicului în incinta Muzeului Satului va fi permis începând cu ora 10.00.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Maramureș. În parteneriat cu Ansamblul Folcloric Național Transilvania, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș.

Sursă informații și foto: Visit Maramureș

DESCOPERĂ ȘI:
Crăciun în Maramureș | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.