Cosmin Perța, originar din Vișeu de Sus, participă în aceste zile la cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie din Pereira (Columbia), după cum anunță Institutul Cultural Român (ICR).

„Anul acesta am pregătit o selecție de poeți invitați, atât naționali, cât și internaționali, recunoscuți în lumea literelor pentru talentul și capacitatea de a transmite emoții prin versurile lor. Veți asista la diversitatea vocilor și stilurilor care converg într-un singur loc, lăsându-vă fără suflare și transportându-vă într-un univers plin de sentimente”, se arată în comunicatul oficial al festivalului, citat de ICR.

Poetul din Maramureș are pe agenda de festival lecturi oficiale de poezie, întâlniri cu liceeni și studenți, precum și o întâlnire cu presa locală, critici și agenți literari columbieni.

Cosmin Perța, care participă pentru a doua oară la un festival din Columbia, este poet, prozator și eseist. Licențiat în litere la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Master în literatura contemporană la Universitatea din București. Obține titlul de doctor cu o lucrare despre literatura fantastică est-europeană. A publicat mai multe romane și volume de eseuri, povestiri și poeme. Fragmente din opera sa poetică au fost traduse în 16 limbi.

Informații și foto: Institutul Cultural Român

CITEȘTE ȘI:
Ziua Maramureșului, un deziderat legitim și fezabil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.