”Invitat să susțină un workshop de patru zile la TMBM, prestigiosul coregraf Arcadie Rusu, înconjurat de artiștii celor trei secții ale teatrului, au intrat în conexiune directă. Au fost vizate libertatea și naturalețea în dans, depășirea limitelor, obținerea păcii interioare pentru a lăsa cale liberă muzicii și sunetelor să modeleze corporalitatea”, anunță reprezentanții Teatrului Municipal Baia Mare.

Absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”, Facultatea de Coregrafie, Arcadie Rusu este coregraf, regizor de mișcare, dansator, fondator și manager al Linotip – Centru Independent Coregrafic. A montat spectacole de coregrafie la Ateneul Român, Centrul Național al Dansului, Teatrul Foarte Mic. A participat la festivaluri de dans din țară și de peste hotare. A cucerit numeroase premii.

”Arcadie nu s-a născut ca noi, oamenii simpli, în căutarea rostului în viață, nu. Arcadie s-a născut să danseze, să se miște și să miște. Dansează, aleargă, înoată, pedalează și mai și cântă, pe deasupra, la câteva instrumente. Are o energie de nu i se mai termină bateriile și o pasiune de uită dacă au trecut două ore sau cinci. Dacă aș începe să scriu și de calitățile sale umane, de ce om de nota 20 este… Așadar, Arcadie Rusu face acum un workshop cu artiștii teatrului, urmând ca în primăvară să revină și să facă un spectacol”, scrie actorul Dragoș Călin pe contul de socializare.

Sursă informații și foto: Teatrul Municipal Baia Mare, Facebook / Dragoș Călin (credit foto – Dan Cristian Popovici)

CITEȘTE ȘI:
Fundaţia Regală Margareta a României lansează selecţia pentru bursele Tinere Talente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.