Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș organizează și de această dată ”Crăciun în Maramureș”. Doar că într-o variantă adaptată acestui an…

”Știm, știm că anul a fost ciudat pentru voi, așa a fost și pentru noi. La colindat nu știm încă dacă vom merge și cum vom merge… Poate nu o să ne umplem trăistuțele cu colaci, pupuți, mere și nuci și nu o să ne înfruptăm din cozonacii celor care ne primesc în case cu colinda…”, spun cu nostalgie reprezentanții Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș. Dar tot ei aduc și vestea bună: ”Stați așa: putem să ne facem chiar și așa sărbătoarea frumoasă, putem să ne creăm Crăciunul prin culoare și cuvânt”.

Așadar, dragi copii, fie că e vorba despre povești din Crăciunul de altădată, fie că aveți inspirația de a crea povești noi, sunteți invitați să povestiți despre datinile și obiceiurile de Crăciun, așa cum le știți, de acolo de unde sunteți voi sau bunicii voștri. ”Poate vă e la îndemână poezia și ne trimiteți prin ea un colind și fulgi de nea… sau ce ar fi să dați culoare prin desen brazilor și moșului, bunătăților și colacilor, ulițelor și satului? Poate reușiți să ne desenați un colind! Sau să îmbogățiți cartea lumii de colinzi cu altele făcute de voi. Ce frumos ar fi! Și dacă faceți ornamente, împodobiți-ne cu ele trimițându-ne poze în care să ne bucurăm de frumusețea lor”, vine invitația dinspre Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Cu toate creațiile voastre, va fi pusă la cale o expoziție virtuală, că așa sunt vremurile. O expoziție parte dintr-o nouă poveste de Crăciun la muzeu.

Provocarea este adresată copiilor cu vârste între 3 și 14 ani, iar creațiile trebuie trimise până în 22 decembrie, prin mesaj pe: pagina de FB Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, pagina de FB Muzeul Satului Baia Mare, email contact@etnografie-maramures.ro. Nu uitați să scrieți numele vostru, vârsta și localitatea unde locuiți.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.