Copiii, elevii și studenții vizitează gratuit expozițiile Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» până în 11 septembrie. Costurile sunt suportate de colecționarul George Șerban, anunță reprezentanții instituției.

Demersul colecționarului George Șerban își propune să încurajeze participarea tinerilor la manifestările culturale. Și să îi apropie de artă și de patrimoniu. ”Noi, cei care am reușit în viața profesională și avem o situație financiară care ne permite, avem obligația de a cheltui/investi în educația tinerilor. Este un proiect care se desfășoară și la Muzeul Brukenthal din Sibiu și la Muzeul Municipal «Regina Maria» din Iași”, declară avocat George Șerban.

Colaborarea colecționarului cu Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» a început cu deschiderea expoziției eveniment ”Great Artists of the World” (curatori, Robert Strebeli și dr. Alexandru Constantin Chituță). Expoziție care reunește lucrări de grafică realizate de maeștri ai artei europene din secolele XIX-XX.

Chiar dacă beneficiază de gratuitate, copiii și tinerii își pot înscrie biletele de intrare în tombola pentru litografia Salvador Dalí, conform regulamentului concursului. Mai mult, tinerii vizitatori sunt încurajați să fotografieze și să publice imaginile din expoziția temporară ”Great Artists of the World” pe rețelele de socializare.

Colecția Avocat George Șerban este una dintre cele mai valoroase și numeroase colecții particulare de artă din România. Rod al unei pasiuni manifestate pe parcursul a aproape cinci decenii, cuprinde sute de lucrări de grafică, mii de lucrări de artă românească și mii de stampe japoneze.

Sursă informații: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

CITEȘTE ȘI:
Între un Picasso și un Dali, portretul unei colecții…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.