Ministerul Sportului va desfășura în premieră în această vacanță de vară Proiectul Hercules. Copiii cu vârste între 6 și 14 ani vor putea participa la cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline sportive. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș propune lecții de atletism, judo și baschet.

În Maramureș, lecții de atletism, judo și baschet

Ministerul Sportului desfășoară în premieră Proiectul Hercules. În perioada 25 iulie – 19 august. Un program care oferă copiilor cu vârste între 6 și 14 ani cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline sportive. Pentru această primă ediție a proiectului, peste 30 de direcții județene (inclusiv cea din Maramureș) s-au implicat.

Elevii vor petrece activ o săptămână de neuitat. În care distracția se va îmbina cu mișcarea și descoperirea tainelor mai multor discipline sportive. În Maramureș, cei mici pot alege atletism, judo și baschet. Colaboratorii Direcției Județene pentru Sport și Tineret sunt cluburile băimărene Școala Alergării, CSM și WildCats.

Obiective Hercules

”Organizatorii își propun ca un procent semnificativ dintre copiii care se vor înscrie și vor participa la cursurile de inițiere să continue practicarea disciplinelor sportive descoperite și să se îndrepte și către performanță, legitimându-se în cadrul cluburilor de profil de la nivel local”, se arată în comunicatul Ministerului Sportului.

Proiectul Hercules vizează în principal creșterea numărului de copii participanți la activitățile sportive desfășurate în cadrul structurilor de profil. Dar și sporirea gradului de participare la activități sportive pentru copiii cu oportunități reduse din punct de vedere socio-economic și cu dizabilități. Un alt obiectiv al proiectului este acela de a înmulți la nivel județean numărul de evenimente cu caracter sportiv destinate copiilor. Creșterea gradului de conștientizare cu privire la beneficiile și oportunitățile de practicare a sportului reprezintă un alt obiectiv Hercules.

Programul va fi permanentizat

”În viitor, programul de inițiere a copiilor în sport va fi permanentizat. Activităţile sportive din cadrul Proiectului Hercules se vor derula conform unui calendar special, care va fi elaborat în funcţie de specificul zonei în care se va desfăşura activitatea, de anotimp, precum şi de infrastructura disponibilă”, menționează sursa citată.

Pentru recompensarea entuziasmului și a dorinței de a face sport, copiii vor primi tricouri și șepci inscripționate cu logo-ul proiectului. Precum și diplome de recunoaștere a meritelor sportive.

Înscrieri, aici.

Sursă informații și foto: Ministerul Sportului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.