În Sighetu Marmației a fost ieri lansat proiectul ”Ora de fotbal”, prin care elevi de la patru școli vor beneficia de o introducere în universul sportului-rege concepută de antrenorul UEFA PRO Dinu Todoran.

Peste 350 de copii vor beneficia de ”Ora de fotbal”

Peste 350 de copii se estimează că vor beneficia de ”Ora de fotbal”, conform George Opriș – președinte CSM Sighetu Marmației. Proiectul constă în predarea unui program de pregătire profesionist conceput de antrenorul UEFA PRO Dinu Todoran, reprezentant al FC Voluntari. Obiectivul general al proiectului este atragerea unui număr cât mai mare de copii către sport. Se are în vedere deopotrivă educarea tinerilor în spiritul unui mod de viață activ.

Proiectul se derulează  până în 10 iunie

Proiectul ”Ora de fotbal”, lansat ieri, se derulează până în 10 iunie. Își propune să faciliteze accesul la sport pentru elevi de la patru unități școlare din Sighetu Marmației. După care, potrivit Opriș, continuitatea va fi dată de accesul celor mici la centrul de copii și juniori.

”După ce se termină proiectul, sunt sigur că acești copii se vor legitima la cluburi. Iar Asociația Județeană de Fotbal Maramureș îi așteaptă în competițiile de juniori. Mai apoi le dorim să facă pasul spre echipe de seniori. Sigur, nu toți vor ajunge fotbaliști. Dar nu asta este cel mai important! Important este că vor face sport, că se vor familiariza cu spiritul de fair play și de echipă, care contează mult în viață”, a declarat Zoltan Szekely – președinte AJFMM.

”Pe viitor dorim să facem o colaborare cu CSM Sighet în beneficiul copiilor din această zonă. Pentru că este o zonă importantă de selecție, a dat mulți fotbaliști loturilor naționale”, a menționat antrenorul UEFA PRO Dinu Todoran, reprezentant al FC Voluntari.

”Școala ajută sportul și sportul ajută școala”

”Ora de fotbal” se va derula la școlile nr. 10, ”George Coșbuc”, ”Ioan Mihaly de Apșa” și la Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand”.

”Când vorbim despre sport pentru copii devin foarte atent pentru că este un aspect foarte important. Iar aici există spațiu pentru a se crea condiții de lucru cu copiii și asta este formidabil”, a mărturisit antrenorul echipei de Liga 3, CSM Sighetu Marmației. Care a ținut să sublinieze că sportul și școala nu se exclud: ”Eu am o vorbă: școala ajută sportul și sportul ajută școala. Sunt două lucruri diferite, dar care se completează foarte bine”.

Proiectul ”Ora de fotbal” este implementat de Clubul Sportiv Municipal Sighetu Marmației cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Sighetu Marmației. (G.D.)

Imagine de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:
O bază sportivă de aproape 8,4 milioane de lei se va construi la Sighet

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.