Intervențiile continuă la barajul Firiza. O acțiune a scafandrilor a avut loc recent, aceasta având drept scop ”executarea unor lucrări la priza golirii de fund a barajului”, anunță Administrația Națională „Apele Române”.

”Intervenția a fost condiționată de golirea (parțială) a acumulării. Odată cu această intervenție, se va finaliza și procesul de coborâre a nivelului apei din acumulare. Ridicarea nivelului în acumulare, adică până la nivelul normal de retenție va începe după extragerea batardoului de pe priza golirii de fund”, precizează sursa citată.

Barajul Strâmtori-Firiza a fost construit între anii 1960 și 1964. Lucrările s-au impus pentru funcționarea și exploatarea în siguranță a barajului și constau în repararea și reabilitarea hidroechipamentelor. Acestea se desfășoară sub supravegherea echipelor de specialiști de la Apele Române Someș-Tisa -Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș. ”Se vor finaliza în 16 decembrie”, informează Administrația Națională „Apele Române”. Care subliniază că, pe toată durata desfășurării acestor operațiuni, nu este afectată rezerva de apă din acumulare, alimentarea cu apă a populației fiind asigurată pentru toți beneficiarii care se alimentează centralizat din lacul Firiza.

Sursă informații și foto: Administrația Națională „Apele Române”

DESCOPERĂ ȘI:
Și dacă ne-am dorit atât de mult să ajungem pe Marte încât Marte a venit la noi?! | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.