Ești un elev curios care vrea să învețe lucruri noi și să își dezvolte abilitățile de vorbire în public? Atunci Comisia Europeană ți-a pregătit două concursuri: ”Lider European” (dacă ești la liceu) și ”Euro Quiz” (dacă ești la gimnaziu).

17 noiembrie, data limită de înscriere pentru ”Lider European”

”Lider European” își propune anul acesta să îți dezvolte abilitățile personale de leadership și de vorbire în public. Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri/ economic și de mediu.

Data limită de înscriere pentru ”Lider European”, ediția 2021, este 17 noiembrie. Proiectele se trimit până în 30 noiembrie, iar în 10 decembrie vor fi anunțați cei opt finaliști (trei locuri pe podium și cinci mențiuni). Echipele câștigătoare vor avea șansa să își susțină proiectul chiar la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România, în  16 decembrie.

Mai multe despre ”Lider European” găsești aici.

”Euro Quiz” va fi organizat în primăvara anului 2022

”Euro Quiz” vizează încurajarea lucrului în echipă, îmbogățirea cunoștințelor despre Uniunea Europeană și dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor. Este un concurs cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene.

”Euro Quiz” va fi organizat în primăvara anului 2022. Participarea la acest concurs presupune răspunsul rapid și corect la întrebări prestabilite din diverse arii de cultură generală precum istorie, geografie, artă, gastronomie etc., într-un timp limitat.

Detaliile despre ”EuroQuiz” sunt aici.

În 9-11 noiembrie, Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează o serie de webinarii, în care elevi și profesori din toată țara vor putea afla mai multe informații despre ”Lider European” și ”Euro Quiz”. Hai și tu! 780 de școli, 1.050 de profesori și 2.640 de elevi sunt deja înscriși la întâlnirile online.

Anul trecut, 650 de liceeni au participat la concursul ”Lider European” și peste 400 de elevi, la ”EuroQuiz”.

Competițiile se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației.

Sursă informații și foto: Reprezentanța Comisiei Europene în România

CITEȘTE ȘI:
Concurs de videoclipuri pe tema eficienței energetice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.