Comisia Națională a României pentru Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), în parteneriat cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, invită toți liceenii români, atât din țară, cât și din afara ei, să participe la un concurs de benzi desenate. Acesta este organizat în cadrul programului aniversar „România şi UNESCO, arc peste timp”, cu ocazia celor 65 de ani de la aderarea României la UNESCO și de la înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Astfel, se lansează o provocare liceenilor să își dea frâu liber creativității în povești desenate și să își imagineze cum va fi România peste 35 de ani, când se vor împlini 100 de ani de la aderarea țării noastre la UNESCO.

Obiectivele concursului vizează: conștientizarea tinerilor cu privire la rolul, principiile și valorile UNESCO, precum și la importanța implicării în definirea și punerea în aplicare a propriei viziuni privind viitorul omenirii; promovarea tinerilor talentați la desen, a celor creativi și prospectivi prin lucrări de benzi desenate; promovarea și mediatizarea rezultatelor la nivel național și internațional.

Concursul a fost lansat în 27 iulie 2021, marcând data aderării României la UNESCO, iar termenul limită pentru transmiterea lucrărilor este 10 septembrie 2021. În urma jurizării planșelor de benzi desenate vor fi selectați 15 elevi din România și 15 elevi români din liceele din diaspora. Lucrările câștigătoare vor fi panotate într-o expoziție publică și vor fi ilustrate într-un album ce se va promova și mediatiza atât în plan național, cât și internațional.

De asemenea, câștigătorii desemnați pe 15 septembrie 2021 vor fi invitați să participe în 25 septembrie la un atelier online susținut de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu.

Pentru o imagine de ansamblu a procesului creativ, graficianul Mihai I. Grăjdeanu a pus la dispoziție o bandă desenată (foto jos).

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.