Turul României cu Autorulota ZU a început în 16 iunie, din București. ”Timp de 2 săptămâni, cel mai ascultat matinal de radio din România străbate peste 2000 de km și transmite în direct, în fiecare zi, în alt oraș. Live 24/24”, anunțau în cor Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Emma și Tea Teodorescu la început de drum. Și traseul nu avea cum să nu treacă prin Maramureș…

”VIS ÎMPLINIT! Facem FORZA ZU acasă!”

În seara 6 de RadioAventura 2024, 21 iunie, Autorulota ZU a ajuns în Piața Libertății din Baia Mare. Acolo unde Morar, Buzdugan, Emma și Tea au făcut ”ANUNTZU’ anului”: Forza ZU, cel mai mare festival al hiturilor românești, are loc în 31 august, pe Aeroportul Internațional Maramureș. ”VIS ÎMPLINIT! Facem FORZA ZU acasă! Din 29 septembrie 2008, când am lansat Radio ZU, am visat ziua aia în care să pot face un spectacol mai mare decât Baia Mare în Maramureș, la mine”, mărturisește băimăreanul Mihai Morar pe contul de socializare.

”Baia Mare, ai fost minunată!”

Ziua 7 de RadioAventura 2024, 22 iunie, a fost petrecută în Maramureș. Seara, la ora 22.00, suporterii României și-au dat întâlnire cu Morar, Buzdugan, Emma și Tea pe terasa Millenium din centrul vechi de Baia Mare pentru a susține ”tricolorii” în al doilea meci de la Campionatul European de fotbal. N-a fost cu victorie, dar a fost fain. ”Baia Mare, ai fost minunată! România, îți mulțumim! Ne înclinăm pentru efortul din seara asta! Slovacia, venim!”, acesta este mesajul postat de Radio ZU.

”Maramureșul e numai dans și cântec!”

Ziua 8, 23 iunie, a avut tot iz de Maramureș. Aventurierii ZU poposesc la Casa Olarului din Baia Sprie, pentru o poveste cu ceramistul Daniel Leș. ”Un loc plin de inspirație pentru oricine dorește să cunoască arta, meșteșugurile și tradițiile Maramureșului”, se arată pe site-ul Radio ZU.

De unde Autorulota ZU pleacă spre Borșa. ”Mai facem o oprire în satul Budești. De Sărbătoarea Rusaliilor, admirăm toți oamenii satului îmbrăcați în port popular și mergem în vizită la localnici. Astăzi, Maramureșul e numai dans și cântec! De la Budești, drumul ne poartă prin munți și peisaje de vis, spre Borșa, unde ne hodinim la Mânăstirea Pietroasa aflată la poalele muntelui Pietrosul Rodnei. Asistăm la utrenia slujbei de Rusalii, iar seara luăm cina în Borșa”, cam așa sună ”jurnalul” de călătorie.

După atâtea escale și emoții, concluzia matinalilor ZU aproape că vine de la sine: ”Maramureșul e atât de frumos că nu ne lasă să plecăm!”

Sursă: Radio ZU

CITEȘTE ȘI:
Forza ZU e în Maramu’!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.