”În văzul lumii – colecții și colecționari” este expoziția care va fi vernisată la Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor.

Eșantioanele prezentate în această expoziție sunt exclusiv din colecțiile particulare ale unor pasionați de mineralogie: Octavian Stocklosa, Marius Condovici, Ioan Denuț, Ioan Bereș și Alexandra Sîngeorzan. ”Avem, așadar, plăcerea de a vă prezenta piese deosebite care, sperăm noi, vă vor trezi interesul pentru fascinanta lume a mineralelor: culori deosebite, cristale ale unor minerale semiprețioase, eșantioane de fluorină de culori și cristalizări foarte variate, calcite de pe diferite continente și curiozități ale lumii anorganice. Expoziția este completată de o secțiune specială dedicată meteoriților, ca parte a istoriei Pământului”, menționează reprezentanții Muzeului Județean de Mineralogie.

Vernisajul va avea loc mâine, 18 mai, de la ora 12.30. Va fi urmat de un atelier de confecționare a unor suveniruri din pietricele divers colorate la care participă elevi ai Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ivasiuc” din Baia Mare.

Pe tot parcursul zilei de mâine accesul publicului la Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare este gratuit.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
De Ziua Internațională a Muzeelor, site nou și acces gratuit la Artă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.