La 111 ani și 7 luni, bucureșteanul Dumitru Comănescu este de joi, 28 mai, conform The Gerontology Research Group, cel mai longeviv bărbat în viață al planetei – se arată într-un comunicat al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti.

„Dragii mei, am primit cu emoţie vestea cea mare, dar, în primul rând aş vrea să transmit condoleanţe familiei fostului lider mondial, Robert Weighton. Mă simt onorat şi binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume şi să reprezint România la cel mai inalt nivel! Este incredibil! Vreau să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au ajutat şi susţinut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor şi apropiaţilor. Dar mai ales, pentru tot, eu îi mulţumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbaţi din lume. Vă multumesc pentru urări şi gândurile frumoase, vă doresc multă sănătate şi sper ca dumneavoastră să mă depăşiţi!”, a declarat Dumitru Comănescu, potrivit aceleiași surse.

”La începutul anului, Guinness World Records stabilea că primii trei cei mai vârstnici bărbaţi în viaţă ai planetei erau japonezul Chitetsu Watanabe (născut pe 5 martie 1907), britanicul Robert Weighton (născut pe 29 martie 1908) şi românul Dumitru Comănescu (născut pe 8 noiembrie 1908). Din păcate, în numai câteva luni, atât japonezul, cât şi centenarul din Marea Britanie s-au stins din viaţă – acesta din urmă în 28 mai 2020, fiind bolnav de cancer”, arată reprezentanții Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti.

Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908 la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, judeţul Prahova. A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti. Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe marele matematician Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să îşi găsească vocaţia în domeniul cercetării plantelor. A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat efectiv timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică. Abia împlinise 86 de ani când s-a organizat la Bucureşti un concurs pentru experţi agricoli; s-a apucat de învăţat şi din zeci de candidaţi a luat locul 5 pe ţară, aşa încât şi-a prelungit activitatea. Secretul longevităţii sale a fost şi este dragostea pe care i-o oferă familia.

Sursa informații și foto: Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.