Cu o gustare plină de savoare ne ademenesc astăzi cei de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) ”Liviu Borlan” Maramureş. Rețeta ar fi cam așa:
Curățăști piciocu de coaja ceie de dinafară, îl speli, tai scrijele (adică felii), te pui și le coci pă șpori, pă de-amândouă părțâle bine-bine până să beșâcă frumos, le pui în blid șî torni păstă ei oloi ș-on pic de sare. O, îs foarte bune. Și apoi mâncate cu oțăt de ton (de mere, de pere). (Colecția Parasca Făt, din Memoria Ethnologica nr. 1)
Sursă informații: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale / Maria Mirela Poduț. Foto: Gabriel Motica
Citește și: Cât îi Maramureșu’ | ”Cosem la băieți cămeși țărănești cu pomnișori”