De 1 iunie, amintiri din copilărie deapănă Elena Opriș din Breb. Cu toată nostalgia de rigoare…

„Copilăria întotdeauna o fost frumoasă… de-o fo greu în lume, de-o fo foamete ca pe vremea bunicilor și a înaintașilor noștri, nici atunci n-o zis nimeni că o fost hâdă copilăria sau tinerețea”, așa începe povestea de 1 iunie depănată de Elena Opriș din Breb și consemnată de Rada Pavel pentru Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș.

Sigur jucăriile erau altele pe vremuri, poate nici jocurile nu era aceleași, dar cu siguranță bucuria tot bucurie era: ”Noi eram mai mulți coconi pă la oi… și acolo ne jucam, fel și fel de jocuri: de-a pticu, de-a mingea, hoream tătă zâua, lălăiem pă tăte coastele, ne făceam coardă din curpan, mai mult jucării de-aieste făcute de mână, nu de magazin, nu pe o fost p-atuncea păpuși și atâtea ca amu. Da copilăria o fost frumoasă cum v-am spus: cine poate zâce că-i hâdă?”, consideră Elena Opriș. Și nici că o putem contrazice…

Sursă informații și foto: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradișionale ”Liviu Borlan” Maramureș (credit foto – Felix Săteanu)

CITEȘTE ȘI:
Cât îi Maramureșu’ | Mărie Rednic din Oncești: ”Atunci ce-ai făcut cu mâna ta, ai avut”
Cât îi Maramureșu’ | ”O fo frumos pă vremea noastră” sau amintiri de la șezătorile de altădată
Cât îi Maramureșu’ | ”Dacă avea mireasa ladă, punea acolo cerge și tot”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.