”Cartea pe roți” în Borșa, octombrie 2020

În Borșa, ”Cartea pe roți” – prima librărie mobilă din lanțul Humanitas – a poposit în 15 octombrie. Și cum în fiecare seară sunt așternute cuvinte potrivite în jurnalul autorulotei care are pe rafturi o selecție de câteva mii de titluri, vă prezentăm azi spicuiri din pagina de impresii după primul popas în Maramureș.

”Am o fire robustă și optimistă. Nu mă descurajez cu una, cu două, iar obstacolele, în general, mă învigorează. Dar pe drumul de la Câmpulung Moldovenesc la Borșa sunt cuprinsă de jale și revoltă. Cât vezi cu ochii, dealuri și munți despăduriți. Arată ca niște răni deschise. Sau ca un peisaj de pe Marte” – cam așa începe fila de jurnal dedicată popasului făcut de ”Cartea pe roți” în Borșa.

Citim pagina de jurnal mai departe: ”În 1948 era cât pe-aci ca la Borșa să se țină o olimpiadă internațională de iarnă. Existau deja un Centru olimpic de schi și o trambulină naturală de sărituri de peste 100 de metri, proiectată, se pare, cu ajutorul unui inginer polonez care a trebuit mai întâi să fie ajutat de niște sportivi unguri să evadeze dintr-un lagăr nazist. Până la urmă, din pricina guvernului comunist de atunci, olimpiada nu s-a mai ținut”.

Ce și-au dorit cititorii din Borșa? ”Lumea caută, în general, cărți de bucate, de psihologie practică și ghiduri de viață sănătoasă. Copiilor și adolescenților le-au plăcut, în schimb, Jurnalul Annei Frank în versiunea grafică, Povestea doctorului Doolittle (Hugh Lofting) și Memoriile unui motan călător (Hiro Arikawa).”

Postarea integrală despre popasul din Borșa este disponibilă aici.

Sursă informații și foto: Librăria Humanitas Cartea pe roți

CITEȘTE ȘI:
”Cartea pe roți“, prima librărie mobilă din lanțul Humanitas, a pornit azi la drum | video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.