Librăria online Libris a ”desenat” și în acest an harta României în cărți citite. O hartă care dezvăluie care sunt cele mai populare categorii de carte pe județe, autorii cel mai bine vânduți, dar și titlurile care au fost alese cel mai des de pe rafturile Libris în anul ce tocmai s-a încheiat.

Sursă foto: Libris
”Rezervă”, cel mai vândut titlu

O biografie a fost cea mai vândută carte în 2023. Este vorba despre ”Rezervă” a Prințului Harry. Pe locul 2 în topul vânzărilor libris.ro se află ”Micul prinț”, de Antoine de Saint-Exupéry. Podiumul este completat de volumul ”Ține-ți copiii aproape”, semnat de Gordon Neufeld și Gabor Mate. ”Cât timp înfloresc lămâii”, de Zoulfa Katouh, este pe locul 4, în timp ce Hector Malot și ”Singur pe lume ocupă locul 5 în topul vânzărilor. Cel mai vândut titlu de pe libris.ro în 2023 se regăsește pe primul loc în alegerile cititorilor din 18 județe. Nu și în Maramureș, însă.

Maramureșenii au comandat cu predilecție cărți pentru copii

În Maramureș, ”Alice în Țara Minunilor”, de Lewis Carroll, este cea mai comandată carte. Pe locul 2 se situează ”Aventurile lui Mark Sawyer”, de Mark Twain. Abia pe locul 3 vine cartea ”Rezervă” a Prințului Harry. Maramureșenii au comandat cel mai des în 2023 cărți pentru copii, beletristică și titluri de științe umaniste. 30.047 de cărți au fost comandate anul trecut de maramureșeni. Cel mai fidel cititor din județ a plasat 44 de comenzi.

Lise Bourbeau, cel mai vândut autor

Revenind la topurile naționale, Lise Bourbeau, Gabor Mate, Prințul Harry, Eric-Emmanuel Schmitt și Narine Abgarian sunt top 5 cei mai vânduți autori de Libris în 2023.

”Micul prinț”, de Antoine de Saint-Exupéry, este cel mai vândut titlu pentru copii. ”Cât timp înfloresc lămâii”, de Zoulfa Katouh, conduce topul vânzărilor la categoria beletristică. ”600 de teste rapide care vă stimulează neuronii” (autori – Loic Audrain, Sandra Lebrun) este pe locul 1 în topul titlurilor de dezvoltare personală. Cu ”Gânduri către sine însuși”, Marcus Aurelius este lider la vânzări în categoria științe umaniste. La categoria spiritualitate și ezoterism, ”Puterea extraordinară a subconștientului tău”, de Joseph Murphy, conduce topul vânzărilor.

Cele mai multe comenzi de carte au fost făcute din București (358.919), Brașov (104.896), Cluj (92.112), Iași (83.905) și Timiș (76.564).

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații: Libris. Imagine deschidere: Pixabay

CITEȘTE ȘI:
TOPURI 2022 | O carte de colorat pentru adulți, cea mai comandată în Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.