După succesul celei de-a 22-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a strâns peste 120.000 de spectatori în fața marilor ecrane din Cluj-Napoca, o parte dintre filmele TIFF vor putea fi urmărite în mai multe localități din România, în proiecții outdoor și indoor, se arată într-un comunicat TIFF. Din iulie până în octombrie, Caravana TIFF Unlimited străbate țara și se oprește în 12 localități, două dintre ele fiind din Maramureș: Breb și Târgu Lăpuș.

Caravana TIFF Unlimited pornește la drum din Maramureș, prima escală a ediției 2023 urmând să aibă loc în Breb, în 22 și 23 iulie. Acolo unde vor fi proiectate două filme. ”E Pericoloso Sporgersi”, comedia regizată de Nae Caranfil, într-o variantă restaurată digital. Și ”Alcarràs” (r. Carla Simón, 2022), povestea emoționantă a unei familii de cultivatori de piersici. Filmul a câștigat Ursului de Aur la Berlinală anul trecut.

A doua escală în Maramureș pe harta Caravanei TIFF Unlimited va fi în Târgu Lăpuș, între 4 și 6 august. Caravana mai oprește în Iași, Predeal, Satu Mare, Zabola, Timișoara, Bacău, Bistrița, Brăila și Brașov. Programul pentru fiecare escală în parte va fi anunțat aici. Intrarea la filme va fi liberă.

Din programul caravanei vor face parte cele mai noi filme românești, dar și filme internaționale care au fost sold out la TIFF, precum ”Tigru” (r. Andrei Tănase), ”Vulturii din Țaga” (r. Adina Popescu și Iulian Ghervase), ”David” (r. Radu Muntean), ”Încă două lozuri” (r. Paul Negoescu), Carbon (r. Ion Borș) sau ”Povești indiscrete” (r. Cesc Gay).

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei. TIFF Unlimited e cinema-ul alternativ de acasă, cu filme independente, premiate, semnate de cineaști care provoacă și te inspiră.

Sursă informații și foto: TIFF

CITEȘTE ȘI:
Răstăuțe și jazz la Breb

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.