„Cultură’n Șură” este un proiect cultural demarat în anul 2013 la inițiativa regizorului Victor Olăhuț. ”Proiectul își propune să înscrie pe harta culturală comunitățile de la sat prin revitalizarea teatrului ambulant și reinvestirea șurii ca spațiu de joc”, se arată pe site-ul proiectului.

După principiul ”dacă nu poți merge tu la teatru, vine teatrul la tine”, ”în 29 iunie 2013 a avut loc primul spectacol de teatru într-o șură din județul Sălaj – la badea Florea a lu’ Juvri din comuna Hida. Au participat atunci mai bine de 300 de spectatori”, menționează sursa citată. Și începând de atunci, în fiecare vară, proiectul „Cultură’n Șură” transformă șurile unor săteni în scene de teatru.

Începând din acest weekend, cei de la „Cultură’n Șură” pornesc caravana teatrală prin comunitățile rurale din Maramureș. Spectacolul ”Experimentul” va fi jucat în căminele culturale din Buzești (2 decembrie), Bocicoel (3 decembrie), Copalnic Mănăștur (4 decembrie) și Moisei (5 decembrie). De la ora 19.00. Intrarea este gratuită.

”Experimentul” este un spectacol de Victor Olăhuț, după texte de Ion Băieșu și alți autori români contemporani. ”Bartolomeu Capră, un fost magistrat, își duce viața aparent liniștită în apartamentul său, până ce într-o noapte este vizitat de un hoț în căutarea prăzii. Intrusul, în scurt timp, îi va deveni prietenul pe care și l-a dorit întotdeauna, iar femeia de serviciu, «însărcinată cu curățenia» va trebui să facă tot ce-i stă în putință pentru a demasca hoțul”, se arată în prezentarea spectacolului. În distribuție: Iulian Gliță, Marin Grigore, Florentina Năstase.

Sursă: „Cultură’n Șură”

CITEȘTE ȘI:
Elevii din Lăpuș prezintă ”Dor” – un spectacol despre copiii care își așteaptă părinții plecați peste hotare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.