Caravana ”Prim Răspuns în Comunitate”, noul proiect al voluntarilor de la Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare, s-a dovedit a fi un succes.

”Scopul proiectului este de a veni în mijlocul și în sprijinul maramureșenilor și peste 1250 de vizitatori au înțeles importanța primului răspuns în comunitate în caz de dezastru sau catastrofă. Au descoperit ce înseamnă primul ajutor și cât de important este să intervină rapid pentru a salva viața unei persoane aflată într-o situație critică. Au înțeles cât de importantă este siguranța lor, au învățat cum să comunice atunci când trebuie să sune la 112, au învățat să ceară ajutor în situații deosebite”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Caravana a poposit la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie, Liceul cu Program Sportiv Baia Mare și în Piața Eroilor din Târgu Lăpuș. Vizitatorii au avut ocazia să se familiarizeze cu manevrele și procedurile operaționale în situații de urgență. Dar și cu mijloacele și echipamentele specifice de intervenție pe care Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare le folosește în caz de nevoie.

Prin proiectele desfășurate, voluntarii de la Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare continuă o tradiție de aproape zece secole a Ordinului de Malta (Order of Malta) în sprijinirea celor bolnavi, a celor săraci și a celor marginalizați din societate.

Sursă: Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Echipă Salvamont Maramureș, în Austria pentru un schimb de experiență

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.