Peter Gate propune un proiect ambițios, anume acela de a transforma lumina laserului, în primă fază, într-un semnal, apoi în sunet și în cele din urmă în muzică!

Cel care lansa în 2015 ”The Deep Sound of Maramureș”, Peter Gate, revine cu o altă idee inovatoare. Și uimitoare. ”The Laser Trip” – un proiect de experimentare muzicală și spațială realizat în colaborare cu Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației România. ”Avem onoarea să îl avem alături de noi pe dl. Dr. Mark McCaughrean, consilier științific la Agenția Spațială Europeană (E.S.A.)”, se specifică pe pagina evenimentului.

Animația muzicală inspirată din acest proiect va fi difuzată în data de 19 februarie, de la ora 18.00, online, și va fi centrată în jurul simulării comportamentului sunetului și luminii în spațiu. ”Această animație muzicală este o perspectivă estetică la limita artei și științei realizată de artista vizuală Kay Starseeker. Coloana sonoră a acestei animații va fi redată într-un sistem de sunet 8D pentru o experiență audio deosebită”, vin câteva detalii din partea organizatorilor.

Fondatorul ”The Deep Sound of Space”, Peter Gate, este un muzician experimentalist, artist vizual și antropolog. A inițiat proiecte interdisciplinare inovatoare, de la reinterpretarea sunetelor ancestrale în muzică contemporană (”The Deep Sound of Maramureș”, 2015) și până la concerte care sunt adevărate experiențe senzoriale (”4D Immersive Sound Experience”).

Parteneri în proiectul ”The Laser Trip” sunt Yamaha Music Europe și Qolony Art & Science Association.

Pagina evenimentului este disponibilă aici.

Sursă informații și foto: The Deep Sound of Space

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.