Sau ”when Cupid is bored…”. Așa se numește expoziția personală pe care Győri Kinga o vernisează fix de Ziua Îndrăgostiților.

”Am pictat trăsăturile neobișnuite ale lui Cupidon”

”Am vrut să creez o expoziție personală mai specială, în care să prezint o altă față a îngerului iubirii, cu care nu suntem obișnuiți, așa cum sugerează și titlul expoziției”, mărturisește Győri Kinga.

”when Cupid is bored…” propune 13 portrete de dimensiuni mai mici și mai mari și două compoziții mari. ”Am pictat trăsăturile neobișnuite ale lui Cupidon, expresiile lui ciudate, pe baza imaginației mele, transmițând diferite sentimente. M-am concentrat pe redarea clar-obscurului, iar din fundalul întunecat apar diferitele fețe ale lui Cupidon”, explică artista.

”În seria mea actuală am încercat să pictez umbra”

Și pentru asta, Győri Kinga spune că a avut nevoie de un fond mai special: ”Grunduirea pânzelor a fost realizată de mine pentru că tehnica folosită pentru redarea meticuloasă a expresiilor faciale nu era compatibilă cu pânzele din magazin gata preparate. Așa că, după câteva luni de experimentare, am reușit să creez grundul potrivit, neted”.

Győri Kinga mărturisește, de asemenea, că ”when Cupid is bored…” înseamnă altceva în universul ei artistic: ”În pictura mea, până acum, am încercat mereu să pictez lumina. În seria mea actuală am încercat să pictez umbra, întunericul, pentru că așa am reușit să aduc la suprafață strălucirea luminii”.

În cadrul evenimentului Anuala Artelor 2020, primește premiul Artistul Anului

Originară din Baia Mare, Győri Kinga este absolventă a Academiei de Arte Vizuale ”Ioan Andreescu” din Cluj-Napoca. Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Are la activ expoziții de grup în țară și peste hotare (Ungaria, Polonia, Slovacia, Marea Britanie, Italia, Ucraina, Danemarca). Organizează prima expoziție personală în 2003 la Casa Teleki. Urmează alte evenimente similare nu doar în Baia Mare, ci și în Cluj-Napoca, Sfântu Gheorghe sau Gödöllő (Ungaria). Participă la simpozioane internaționale în Italia, Polonia, Ungaria, Slovacia și România. În cadrul evenimentului Anuala Artelor 2020, primește premiul Artistul Anului.

Vernisajul expoziției ”when Cupid is bored…” are loc luni, 14 februarie, de la ora 18.00. La Galeria Várvédő din Baia Mare (str. Crișan nr. 6). Scultptorul Győri Csaba va rosti cuvântul de deschidere.

Mai multe despre Győri Kinga aflați aici.

Ramona-Ioana Pop
Sursă foto: Győri Kinga

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.