Raliul Maramureșului, ediția 2022, va avea loc în perioada 8-10 aprilie. Va reprezenta prima etapă din Campionatul Național de raliuri Betano, compus în acest an din 9 etape.

Raliul Maramureșului 2022 – coeficientul 1 și 138,35 de km

Dacă în 2021 Raliul Maramureșului a contat ca etapa cu numărul 3, având un coeficient de 1,2 ceea ce a însumat 142,20 de km de probă specială pe asfalt, în acest an lucrurile se schimbă.

Etapa din nordul țării va conta ca prima etapă a sezonului 2022 dintr-un program total de 9 etape. O altă diferență față de sezonul precedent va fi că Raliul Maramureșului va avea coeficientul 1 și va totaliza 138,35 de km. Din care 3,80 de km vor fi parcurși de echipaje pe macadam, în cadrul unei probe noi.

Probe noi și aceeași infuzie de adrenalină

Ediția 2022 a Raliului Maramureșului va debuta oficial în 8 aprilie. Echipajele vor parcurge cei 3,80 de km de Shakedown pe segmentul probei speciale “Copalnic“. Seara va avea loc startul festiv.

Concursul propriu-zis va începe, însă, în 9 aprilie. Raliul va debuta cu una dintre cele două probe noi: ” Preluca”. După cei 16 km, echipajele se vor îndrepta către binecunoscuta probă ”Copalnic”. Una dintre cele mai tehnice și spectaculoase probe de asfalt din Campionatul Național de raliuri Betano. Până la regruparea programată la mijlocul zilei, concurenții vor parcurge și cea de-a treia probă, ”Codru Butesii”. Aceasta este cea de-a doua probă specială nouă. Va măsura 20,90 km.

După regruparea și vizita în parcul de service, echipajele vor parcurge aceeași buclă și vor reveni ulterior în Baia Mare. După o nouă regrupare și vizită în parcul de service, echipajele vor parcurge prima probă Super Specială organizată în centrul unui oraș după ce pandemia a stopat acest aspect timp de doi ani.

Programul ultimei zile de concurs va aduce în atenția echipajelor alte două probe speciale. Echipajele vor porni pe a treia trecere pe proba specială ”Codru Butesii”. În timp ce Power Stage-ul la urcare pe Gutin va completa programul de probe speciale.

În ceea ce privește programul Campionatului Național de Rally 2, acesta va consta în cele două treceri de sâmbătă pe Codru Butesii. La care se adaugă și proba Super Specială din centrul municipiului Baia Mare. Ziua a doua va consta într-o nouă trecere pe aceeași probă ”Codru Butesii”. Și, desigur, Power Stage-ul în lungime de 21,40 de km.

Detaliile despre Raliul Maramureșului, aici.

Sursă informații și foto: Raliul Maramureșului

CITEȘTE ȘI:
Raliul Maramureșului | Simone Tempestini și Sergiu-Sebastian Itu, învingători

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.