• 9: O alianță de triburi germanice condusă de un fârtat pe nume Arminius a cam dat de pământ cu oștile romane păstorite de Publius Quinctilius Varus, la Teutoburger Wald. Nume de meniu de fast-food Teutoburger ăsta.
  • 337Constantin al II-lea, Constanțiu al II-lea și Constant îi succed tătânelui lor, Constantin I, la tron și împart frățește Imperiul Roman. Multă lipsă de imaginație a avut și alde Constantin, să-și boteze feciorii Constant, Constanțiu și Constantin. Că parcă nu putea găsi și alte nume, un Pandele, un Benone, un Pafnutie, ceva.
  • 1911: S-a făcut prima cursă poștală cu avionul în Europa. O fi mers și poștașul?
  • 1973Peștera Eberstadt, din Germania, descoperită în 1971 și despre care s-a apreciat că ar avea cam două milioane de ani, este deschisă pentru public. Veche peșteră, vă dați seama câtă igrasie s-o fi făcut pe-acolo, că poate tușesc și liliecii.
  • 2015: Regina Elisabeta a II-a a devenit monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii – 63 de ani și șapte luni -, surclasând-o pe regina Victoria, stră-străbunica dumisale. Mulți ani înainte pe tron să aibă! (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Foto: ro.wikipedia.org/Bastian Angerstein

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.