1173: Niște harnici meșteri făurari au început construcția unei clopotnițe pentru Domul din Pisa. Cea care până la urmă avea să devină vestitul Turn înclinat din Pisa. Turnul a început să șadă strâmb după vreo 12 ani, din pricina solului. Construcția s-a oprit și a fost reluată abia peste vreun veac. Cu alți meșteri, de bună seamă. Oricum, una peste alta a ieșit un turn nepereche.

1803: Inventatorul american Robert Fulton a testat o barcă, una cu aburi, pe Sena, la Paris. Barca, lungă de 20 de metri și care prindea o viteză de până la 6,4 km/h, s-a scufundat însă în timpul experimentului. Lucru care l-a făcut pe Napoleon să emită o axiomă de-a lui, aceea că motorul cu aburi n-are viitor. Ei iaca a avut.

1999: Președintele rus, Boris Elțîn, îl numește pe Vladimir Putin în funcția de prim-ministru al Rusiei. Mai proastă idee ca asta nici că ar fi putut avea taica Boris chiar și după un poloboc de votcă. De atunci a început Putin să-și ia nasul la purtare.

1965: Parlamentul Malaeziei votează separarea de Singapore. Așa a ajuns Singapore singurul stat din lume care și-a dobândit independența fără voia lui. Are și istoria poantele ei. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: În lumea lui Bambi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.