1823: S-a născut bravul grădinar francez Joseph Monier (foto jos), care e considerat inventatorul betonului armat. I-a venit ideea gândindu-se cum să facă niște ghivece mai rezistente, așa că s-a apucat să croiască niște structuri din sârmă peste care a turnat beton.

Și i-a ieșit de minune găselnița, a avut o idee… beton. Mai apoi inginerul François Hennebique a studiat pe îndelete ce a făcut Monier. După care a aplicat procedeul în construcția clădirilor. Și a făcut niște clădiri fericite 🙂

1895: Wilhelm Conrad Röntgen, profesor la Universitatea din Würzburg, Germania, laureat al premiului Nobel pentru fizică în 1901, a descoperit razele electromagnetice. Cunoscute, după descoperire, drept raze X, până la urmă aveau să-i poarte numele. Adică razele Röntgen. Bune raze a descoperit Wilhelm, nimic de zis. Și e logic să fi fost botezate după numele dumnealui, Röntgen. Că doar nu era să le zicem razele Gigel.

1971: Trupa britanică Led Zeppelin  lansează al patrulea album, care include una dintre cele mai prețuite piese, ”Stairway to heaven”. O piesă care nu prea are cum să nu-ți placă.

1973: Rămășițele arborelui din Ténéré, cunoscut ca fiind ”cel mai izolat copac din lume” – singurul existent pe o rază de 400 de kilometri, sunt aduse la Muzeul național din Niger, în Niamey. A fost un punct de reper pe rutele caravanelor care traversau regiunea Ténéré din Sahara, în nord-estul Nigerului. A fost ultimul ”supraviețuitor” dintr-un pâlc de copaci de pe vremea când clima din zonă era mai umedă. Rădăcinile îi ajungeau la stratul freatic, la peste 30 de metri adâncime. Ironia soartei, a fost pus la pământ de un șofer libian beat care a intrat cu camionul în el. Să te mai miri de bizarerii? (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Volta și voltul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.