• 1823: A văzut lumina zilei Joseph Monier, un grădinar francez considerat inventatorul betonului armat. Totul a pornit de la ideea de a face ghivece mai rezistente, așa că a turnat beton într-o formă care cuprindea și un soi de cadru din sârmă. 44 de ani mai târziu, la o expoziție din Paris, inginerul François Hennebique a studiat pe îndelete realizările din beton armat ale lui Monier și a aplicat ideea în construcții, la grinzi, plăci, tuburi și stâlpi. A și primit brevet de invenție pentru asta. Dar tot grădinarul Monier rămâne tătuca betonului armat.
  • 1895: Wilhelm Conrad Röntgen, profesor la Universitatea din Würzburg, Germania, a descoperit razele electromagnetice, cunoscute sub numele de razele X (sau Röntgen). Interesant să ai niște raze care să-ți poarte numele.
  • 1956: S-a descoperit cometa Arend-Roland. Aceasta n-a avut nimic împotrivă să fie descoperită, n-a cârtit.
  • 1971: Trupa britanică Led Zeppelin își lansează al patrulea album, care include una dintre cele mai cunoscute piese, Stairway to heaven. Și ce piesă…
  • 1935: S-a născut Alain Fabien Maurice Marcel Delon. Pe scurt, celebrul actor Alain Delon, ce mai tura-vura cu Fabien și Maurice și Marcel. La vârsta de 23 de ani era comparat cu artiști francezi de marcă, precum Gérard Philipe sau Jean Marais, dar și cu actorul american James Dean. A fost denumit chiar și Brigitte Bardot în ipostază masculină. Deh, nu te pui cu publicul larg. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: filigran.ch

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.