• 1392: Prima mențiune documentară a să le zicem funcțiilor de stolnic și de paharnic în Țara Românească. Pe scurt, stolnicul era un soi de dregător, un boier care se ocupa de masa lui vodă, de papa adică, iar paharnicul, logic, de licorile bahice ale domnitorului (tot boier era și paharnicul, de bună seamă). Bunicele joburi aveau împricinații.
  • 1889: Herman Hollerith patentează prima mașină de calculat. Inventatorul american a dezvoltat un așa-numit tabulator mecanic bazat pe cartele perforate pentru a cataloga rapid statistici din milioane de date. A fost fondatorul Tabulating Machine Company, care mai târziu a fuzionat cu alte două companii pentru a deveni IBM. Este considerat părintele calculului automat modern. Bună treabă a făcut.
  • 1958: Americanul Bobby Fischer a câștigat primul lui campionat național de șah, la vârsta de 14 ani. La 15 ani a devenit cel mai tânăr mare maestru. Aprig flăcău.
  • 1959: Charles de Gaulle a devenit primul președinte al celei de-a cincea Republici Franceze. N-a așteptat degeaba, la o adică. (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.