• E Ziua Constituției României. Să ne trăiască și s-o respectăm.
  • 1609: La Biblioteca Ambrosiană din Milano se deschide sala de lectură, a doua din Europa. Fie vorba-ntre noi, cam slăbuț se citea pe atunci. Sau, de fapt, poate că prefera omul să citească la opaițul de-acasă, nu la cel din sala de lectură de la bibliotecă.
  • 1660: O femeie, Anne Marshall zic unele scripte ale istoriei că i-ar fi fost numele, apare pentru prima oară pe o scenă publică din Anglia, în rolul Desdemonei, din piesa ”Othello”, a lui Shakespeare. Până atunci rolurile feminine erau interpretate de bărbați. Ciudat meșteșug de zăpăceală prin vremurile acelea să-i pui pe bărbați să interpreteze roluri de doamne. Dar te pui cu arta? 🙂
  • 1976: Trupa Eagles lansează unul din cele mai bine vândute albume de-a lungul și de-a latul timpului, ”Hotel California”. Este clasat pe locul 37 în clasamentul ”500 Greatest albums of all time”, realizat de Rolling Stone. Cât despre piesa care dă numele albumului, ”Hotel California”, rămâne una de referință în muzică. Și în muzica de ieri, și în cea de azi.

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia – Steve Alexander / Flickr

CITEȘTE ȘI: Mărgeaua albastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.