• 1820: Este descoperită celebra statuie grecească Venus din Milo – ori Afrodita, cum doriți a-i spune – în insula Milos, din Marea Egee. A găsit-o un preacinstit țăran, Yorgos Kentrotas pe numele lui. Într-o firavă măsură și-a câștigat și el, pe drept, porția de celebritate descoperind o statuie care, până și fără brațe și soclu, este o operă remarcabilă a unor vremuri vechi, cu mult parfum de artă.
  • 1829: A apărut, la București, primul periodic din Țara Românească, ”Curierul Românesc”, sub conducerea lui Ion Heliade Rădulescu. Acesta dorea ca publicația să fie una ”administrativă, comercială și politică”. Până la urmă a fost preponderent administrativă, fiind precursoarea Monitorului Oficial. Ceea ce n-a fost rău deloc.
  • 1911: Fizicianul olandez Heike Kamerlingh Onnes a făcut el ce a făcut și a descoperit supraconductibilitatea. Trebuia și ea descoperită, că doar nu era să stea pitită o veșnicie și ceva, totuși.
  • 2020: A plecat dintre noi Mircea Moldovan, un regizor cu talent fără margini, apreciat atât pentru comedii, cât și pentru filmele istorice pe care le-a realizat. Printre filmele lui istorice se numără și ”Pintea”. O producție cinematografică specială pentru Maramureș. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Nea Mărin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.