1769Exploratorul englez James Cook descoperă, în periplurile lui, Noua Zeelandă. Greu de crezut că l-or fi întâmpinat triburile maori cu pâine și sare, poate eventual cu niște Haka. La urma urmei și în zilele noastre îi poate veni omului să facă un dans războinic dacă îi intră în casă un musafir nechemat.

1763: Regele George al III-lea al Marii Britanii coace o proclamație omenoasă, cum ar veni, prin care în teritoriile de la nordul și vestul munților Allegheny (parte a munților Apalași din America de Nord) era intrezisă colonizarea. Prin asta voia să mai dreagă busuiocul în relațiile cu indienii, nativii zonei, după încheierea Războiului de șapte ani. Oricum, cam mult busuioc avea de dres.

1883: Are loc inaugurarea Castelului Peleș. O bijuterie arhitectonică, unul dintre cele mai importante edificii istorice din România. A fost construit din dorința regelui Carol I. După inaugurarea sa din 1883 a mai avut parte de modificări, extinzându-se. La forma actuală s-a ajuns abia în 1914.

1959: Sonda sovietică Luna 3 izbutește, în premieră, să facă fotografii cu așa-numita față nevăzută (sau întunecată, cum i se mai zice) a Lunii (foto stânga). Prima fotografie a fost făcută de la o distanță de 63.500 de kilometri de Lună, iar ultima 40 de minute mai târziu de la o distanță de 66.700 de kilometri. Iute de aripi sonda asta dacă în 40 de minute s-a zburătăcit preț de peste 3.000 de kilometri. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Foto: peles.ro

CITEȘTE ȘI:

Moulin Rouge a făcut 132 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.