• 1480: Prima mențiune documentară a slugerului în Țara Românească. Slugerul era însărcinat cu aprovizionarea curții domnești cu carne, lumânări și alte provizii, ce mai trebuia pe-acolo, pe la castelul lui vodă. Bun post avea slugerul, putea ciupi și el câte ceva de prin magazii, că el era gestionar, nu-l controla nimeni.
  • 1801: Alessandro Volta prezintă prima așa-zisă baterie electrică, de fapt strămoșul acesteia. I s-a spus pilă voltaică. Oricum, important e că a avut o idee de toată isprava.
  • 1874: Partidul Republican din SUA a fost reprezentat de imaginea unui elefant, publicată în revista „Harper’s Weekly”. Numai să nu fi fost un elefant în magazinul de porțelanuri.
  • 1957: Odată cu începutul seriei pilot, primul Trabant P 50 iese de pe linia de fabricație la VEB Automobilwerk Zwickau, în Republica Democrată Germană. Până când s-a închis uzina, în aprilie 1991, au fost fabricate peste 3 milioane de mașini. Erau folosite în RDG, dar și exportate în fostele țări din blocul comunist. Era o mașină comică, scotea niște sunete de ziceai că tușește și are febră. Dar a simbolizat și ea o epocă. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Sultanul poet

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.