• 321: Împăratul roman Constantin I – ori Constantin cel Mare, după cum i s-a mai spus – dă un decret, ordin, poruncă, ce o fi fost să fie, prin care se stabilește că ”toți judecătorii, orășenii și muncitorii trebuie să se odihnească în venerabila zi a Soarelui”. Altfel zis, duminica devine pentru prima oară zi liberă. Asta potrivit unor istorici ai vremii, firește că nu avem cum să-i contrazicem. Om bun Constantin, merita să-l scoată duminical supușii la o bere după o asemenea decizie.
  • 1875: Se naște Maurice Ravel. Compozitorul francez a lăsat în urmă un ”Bolero” de pus în ramă. În rama istoriei muzicii.
  • 1968: TVR a scos revista oficială a primei ediții a Festivalului ”Cerbul de Aur”, în cinci limbi. A cam fost de lucru la revista asta.
  • 1973: Astronomul ceh Luboš Kohoutek descoperă o cometă, una care va fi denumită mai apoi C/1973 E1. Descoperirea a stârnit entuziasm la nivel mondial. Tot respectul pentru astronom și pentru descoperirea lui, singura problemă este că e nițel cam anevoie să reții numele cometei. Puteau să-i spună simplu, ceva de genul cometa Maricica ori Eufrosina lu’ Pandele, ce să ne tot încurcăm în cifre?! (T.V.S.)

Sura datelor: Wikipedia. Foto: pixabay.com

Citește și: Uriașul Shaq, cel priceput la multe 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.