• 1895: Savantul rus Aleksandr Popov face o demonstrație privind funcționarea primei stații de radiorecepție. Și de atunci rușii au recepționat de toate, de la toată lumea. Inclusiv teritorii, firește.
  • 1986: Steaua București a câștigat, pentru prima oară în istoria fotbalului românesc, Cupa Campionilor Europeni. O învingea în finala de la Sevilla pe FC Barcelona, după loviturile de departajare, cu 2-0. Rolul de căpătâi în această izbândă l-a avut Helmut Duckadam, care a apărat patru penalty-uri – fapt pentru care a și intrat în Cartea Recordurilor. Cucerirea Cupei Campionilor Europeni rămâne cea mai mare performanță a fotbalului românesc. Una care nu va fi egalată tare curând.
  • 1994: Pictura ”Țipătul” a norvegianului Edvard Munch este recuperată intactă după ce a fost șterpelită de la Galeria Națională a Norvegiei, în februarie. Hoți cu simț al artei atâta vreme cât nu au vătămat-o.
  • 1998: Mercedes-Benz cumpără Chrysler pentru 40 de miliarde de dolari și formează DaimlerChrysler, în cea mai mare fuziune industrială din istorie. Ce-i drept te cam ia amețeala la suma asta. (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.