1534: Exploratorul Jacques Cartier are primul său contact cu băștinașii din Canada, cel mai probabil cu cei din tribul Mi’kmaq. Și dacă tot s-au întâlnit, au făcut și niște schimburi comerciale. Probabil afaceri de genul: ”Iaca, domnu’ indigen, îți dau o cațaveică și doi nasturi pentru un cal și terenul de sub cortu’ matale. Las de la mine, că-s în toane bune și pari simpatic”.

1881: La Roma apare cea dintâi povestioară cu Pinocchio a lui Carlo Collodi. Prima jumătate a cărții ”Aventurile lui Pinocchio” a apărut în serial, până în 1883, după care a fost asamblată și completată ca o carte pentru copii. Una care își merită pe deplin celebritatea.

1898: SUA anexează insulele Hawaii. Pesemne s-or fi gândit americanii că prea stăteau însingurate și plictisite insulele cu pricina, așa că le-au luat ei, să știe o treabă.

1930: S-a retras dintre cele lumești Sir Arthur Conan Doyle, scriitorul care a creat vestitul personaj Sherlock Holmes. Un personaj charismatic, croit de un romancier cu o imaginație de invidiat. Conan Doyle făcuse studii de medicină, iar după ce și-a deschis cabinet, între două consultații, dat fiind că nu prea avea pacienți, scria povestiri. Bună ocupație secundară și-a găsit. În altă ordine de idei, Sherlock Holmes (în imagine statuia lui din orașul elvețian Meiringen) a fost un erou inspirat de un profesor al lui Doyle de la universitate, Joseph Bell. Priceput profesor trebuie să fi fost dacă a inspirat un astfel de personaj cu atât lipici la public.

Sursă informații și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Ziua sărutului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.