• 1864: S-a înființat Primăria București, iar primul primar ales a fost unul pe nume Barbu Vlădoianu. O fi promis omul metrou, cine știe, cert e că a ajuns șef de oraș.
  • 2005: Niște hoțomani din Brazilia au săpat un tunel lung de 78 de metri spre Banca Centrală din Fortaleza. Au ciugulit de acolo cinci containere pline cu marafeți, cam 70 de milioane de dolari. Hoții au reușit să păcălească sistemele de alarmă ale băncii. Autoritățile au recuperat doar o parte din bani. Nimeni nu-i perfect, la urma urmei.
  • 1858: Convenția de la Paris. Pentru Principatele Române se prevedea un regim parlamentar și cică se desființau privilegiile marii boierimi. Păi și dacă nu mai aveai privilegii ca boier mare, te făceai boier mic, și tot aveai, ce mare lucru? 🙂
  • 1876A venit pe lume Margaretha Geertruida Zelle, cea care avea să ajungă celebră cu numele ei de scenă și de spionaj Mata Hari. Izvoarele istorice care ne stau la îndemână zic că a spionat și pentru Germania, și pentru Franța în vremea Primului Război Mondial. Dat fiind că a fost vorba de spionaj e cam greu de scotocit după adevăr. Va fi avut femeia tainele ei 🙂 (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.