• E Ziua Mondială a Sănătății. Nu ne putem ura altceva decât să fim sănătoși 🙂
  • 1927: S-a făcut, cu succes, prima transmisie televizată la mare distanță, în Statele Unite ale Americii. Secretarul Departamentului comerțului din SUA, Herbert Hoover, a ținut un discurs la Washington. Iar dat fiind că s-a făcut cu succes transmisia televizată, n-a trebuit să zbiere omul la microfon de să se audă de pe o coastă pe alta, a lăsat tehnica să-și facă treaba. Și și-a făcut-o.
  • 1933Și dacă tot vorbeam de americani, alde prohibiția se relaxează întrucâtva în SUA, în sensul că se acceptă băutul de bere cu maxim 3,2% concentrație de alcool. Dacă erai ambițios și ”botezai” berea cu niște whisky luat pe sub tejghea, te puteai face criță în doi timpi și trei mișcări. Oricum, important e că n-a fost prohibiție la zeama de varză, la moare, pentru dresul din a doua zi.
  • 1931: A venit pe lume, la Băilești, în județul Dolj, Amza Pelea. Un actor fascinant. Un actor care a lăsat în urmă roluri memorabile. Un actor cu un talent uluitor, care putea intra deopotrivă în pielea unui personaj istoric ori în cea a unuia care te făcea să-ți atârni zâmbetul de pe o ureche pe alta, vorbindu-ți despre Sucă, Veta și Sache al lu’ Zăpăcitu. Dacă am avea un ”walk of fame”, ca la Hollywood, Amza Pellea ar merita două stele, nu una. Nu mai e printre noi, însă ne-au rămas filmele lui. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: Parfum de Eurovision de acum 48 de ani cu ABBA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.