• 1863: La Londra s-a dat în funcțiune primul metrou din lume. Avea o rută de 6,3 kilometri și tracțiunea era făcută cu o mașină cu aburi. Mult o fi transpirat mașina aia, că simplu sigur nu i-a fost.
  • 1819: S-a născut scriitorul Nicolae Filimon, creatorul faimosului personaj Dinu Păturică, din ”Ciocoii vechi și noi”, un arivist pe care îți venea să-l trântești de tot mai mulți pereți pe măsură ce tot citeai din carte. Neplăcut e că acum avem o grămadă de Dinu Păturici, iar asta nu prin romane, ci prin viața reală.
  • 1943: A venit pe lume Roger Waters, basistul și unul dintre compozitorii celebrei trupe engleze Pink Floyd. Când zici Waters nu-ți mai rămâne decât să asculți Pink Floyd.
  • 1983: S-a născut Philippa Charlotte Middleton, alintată Pippa, sora mai mică a lui Kate Middleton, acum ducesă de Cambridge și soția prințului William al Marii Britanii. Pippa a atras atenția la nunta surorii sale unde a fost domnișoară de onoare. Cel mai mult i s-a remarcat – iertați exprimarea neacademică – profundorul. S-a tot scris mai apoi în presa tabloidă ce curbe apropiate de perfecțiune ar avea dumneaei pe partea dorsală, parcă o luase lumea razna. Ei na, hai să fim serioși, de parcă s-ar fi descoperit posteriorul perfect! (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: TheMatthewSlack / ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.