• 1711: În Moldova încep domniile fanariote. Primul cetățean de acest gen care se apucă să domnească e Nicolae Mavrocordat. Ce să faci, trebuia ca și fanarioții să domnească pe undeva, pe unde aveau și ei loc.
  • 1889: În cartierul Montmartre, din Paris, se deschide un club de divertisment numit Moulin Rouge, care va deveni cel mai cunoscut teatru varieté din lume. Cancan, zâmbete puzderie, conițe nurlii; de vis, taică, ce-ți trebuia mai mult antren după o zi ciufulită în care te beștelea șeful la serviciu și te gândeai că oricum te așteaptă nevasta, la o oră târzie, cu făcălețul în prag 🙂
  • 1991: Actrița americană Elizabeth Taylor se mărită cu un muncitor în construcții, Larry Fortensky pe numele lui, pe care l-a cunoscut într-un centru de reabilitare pentru consumul de alcool. A fost cel de-al șaptelea soț al actriței. S-a despărțit de el cinci ani mai târziu. N-o fi construit bine omul prin căsnicie ce avea de construit. Sau poate trăgea la măsea de i se dărâma zidul. Dar bine, totuși, că n-a auzit de legenda meșterului Manole.
  • 1995: Într-un articol din revista ”Nature” s-a prezentat descoperirea primei exoplanete. Exoplaneta e o planetă care ori își are orbita în jurul altui astru decât Soarele – aparținând, astfel, unui alt sistem planetar decât al nostru, cel solar -, ori se mișcă liberă prin galaxie. Dacă se mișca liberă prin galaxie înseamnă că dumneaei chiar avea personalitate, bravo ei. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Primul Bond

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.